Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/tbdorgvd/public_html/eski/gtech/library/db/lib_mysql_base.php on line 122

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/tbdorgvd/public_html/eski/gtech/library/util/lib_simple_web_site.php on line 235

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/tbdorgvd/public_html/eski/gtech/library/util/lib_simple_web_site.php on line 240

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/tbdorgvd/public_html/eski/gtech/library/util/lib_simple_web_site.php on line 235

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/tbdorgvd/public_html/eski/gtech/library/util/lib_simple_web_site.php on line 240
Türkiye Bilişim Derneği .

Gaziantep Bölge Toplantısı (24 Şubat 2011)

Gaziantep

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Bilişim Kentleri Bölge Toplantısı" 24 Şubat 2001 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu´nda yapıldı.

Yerel yönetimlerin vatandaşlara sundukları hizmetlerin erişilebilirliğinin arttırılması, vatandaş memnuniyetinin yükseltilmesi vb. konuların ele alındığı toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve yerel yöneticiler katıldı ve Bilişim Kentleri çalışma Grubu Üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasında TBD Türkiye Bilişim Kentleri Çalışma Grup Başkanı Cemal Tura "Türkiye Bilişim Kentleri Çalışma Grubu toplumun her kesiminin hayatını kolaylaştırmak üzere teknolojinin günlük yaşama girişini kolaylaştırmak amacıyla kurulmuş bir oluşumdur. İki yıl önce yerel yönetimlerde teknolojinin verimli kullanılması için çeşitli çalıştaylar ve seminerler düzenledik. Bir kentin bilişimle nasıl desteklenebileceği, kentte yaşayanların ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağını, yerel yönetimlerle bu süreçler hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladık, toplantımızın genel amacı da budur." dedi." Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'de "Günümüzün en önemli konularının başında gelen teknoloji, bizlerin hayatını yönlendiren, olmazsa olmazlarımızın başında gelen bir medeniyet harikasıdır. Bilişimi ve teknolojiyi verimli kullanan toplumların aldıkları mesafenin fersah fersah fazla oluşu hepinizin malumudur. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'nin Yükselen Yıldız Kenti Gaziantep'te teknolojik alt yapıya sahip, teknoloji ile desteklenmiş hizmet anlayışının yerleşmesi için teknolojiye ve bilişime gereken önemi vermekte, gerekli yatırımları yapmaktayız. Şehrimize kazandırdığımız ve çocuklarımızın teknolojik gelişmeleri takip edebilecekleri Bilim Merkezi ile amacımız yüksek teknolojiyi kentimize sokmaktır" dedi.

Vatandaşa sunduğumuz hizmetleri teknolojinin nimetlerinden faydalanarak desteklediğimiz programlarla kolay erişilebilir, uygulanabilir hale getiriyoruz. Borç ödeme, takip, talep ve isteklerin elektronik ortamlarda alınarak değerlendirilmesi, yanıtlanması gibi uygulamalarla vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırıyor, zamandan ve bürokratik işlem yoğunluğundan onları kurtarıyoruz" diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Gaziantep artık bir dünya kentidir. Gaziantep belediyecilik, ekonomi, eğitim ve yönetimde bir dünya kentidir. Şehirde son dönemde yapılan çalışmalarla kent dijital bir kent haline geliyor. Bilgi güçtür, güce sahip olan da iktidar olur. Bunun için de bilişim teknolojilerini kullanarak bu bilgiye sahip olmayı elbette ki hedef olarak önümüze koymamız gerekir" açıklamasını yaptı. Bu arada toplantının sonunda katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey´e, ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun´a teşekkür plaketi verildi.

Açılış konuşmalarının ardından Oturum Başkanlığını Erdal Naneci'nin yaptığı Bilişim Kentleri Alt Çalışma Grupları oturumuna geçildi; Oturum Başkanı: Gelişen Bilgi ve İletişim tenolojilerinin bireyleri, kurum ve kuruluşları teknoloji kullanımı yönünde adımlar atmaya zorladığını ve vatandaş memnuniyetinin arttırılması için yerel yönetimlerin vatandaşa sunduğu hizmetleri e-ortamlara taşımaları gerekliliğinin önemini vurguladı.

Yerel yönetimlerin yararlanmasına ve Bilişim Kentleri uygulamalarına yönelik "Bilişim Kentleri Klavuzu" yol haritası ve danışma kaynağı niteliğinde hazırlanmakta olan kitabın içeriğine yönelik çalışma gruplarına söz verildi.  Alt Çalışma Gruplarının 1. Ara Raporlarının içeriğinin tanıtılmasına yönelik olarak Tanım, Mevzuat, Tanıtım grubu adına Ömer KILIÇ, Paylaşım, Altyapı, Standartlar grubu adına Zafer Koçak, Strateji, Hizmet Süreçleri, Envanter grubu adına, Gürkut Koçak, Ölçme Değerlendirme, Etki Analizi grubu adına Cumhur Ercan ve Kentsel Lojistik grubunun grubu adına Osman Circi sunumlarını yaptılar. Soru cevapların ardından oturum bitirildi.

Gaziantep

Öğleden sonraki Çalıştay Oturumunun Başkanlığını Dr. Aydın Kolat yaptı. Oturum'da Gaziantep-Şahinbey Belediyesinden Süleyman Arif aydın, Gaziantep Üniversitesinden Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, Sampaş Bilişim ve İletişim Sistemleri Firmasından Tolga Şengöz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden Mahir Aksu, Gaziantep il Özel İdaresinden Osman Bozoğlu ve Türk Telekom firmasından Zafer Koçak katılmışlardır.

 
Son Güncelleme Tarihi:22/05/2013